WAT ZIJN DE BESTE CAMPINGS IN ALÈS?

Alès, 40 km ten noordwesten van Nîmes, is een Franse gemeente in de regio Occitanie en meer specifiek in het departement Gard. Het is gebouwd in een lus van de "Gardon van Alès" in de vlakte aan de voet van de Cevennen. Met een bevolking van 39.993 inwoners in 2014 en een dichtheid van 1.727 inwoners / km2, is Alès de tweede grootste gemeente in de Gard en de dertiende in Occitanië. De seizoenen zijn zeer goed gemarkeerd en erg aangenaam. Tegenwoordig heeft Alès 42.268 inwoners met een oppervlakte van 2.316 hectare. Het heeft gemiddeld 275 zonnige dagen per jaar. De winters zijn zacht en regenachtig en de zomers zijn heet en droog. Het heeft een meervoudig cultureel erfgoed. Er zijn musea, kunst en cultuur zijn er, populaire cultuur en ook veel opmerkelijke monumenten en plaatsen. Het is een aangename plek om te wonen of om vakantie- of kampeermomenten door te brengen.

Camping les Fauvettes

Camping des Fauvettes heeft 144 grote schaduwrijke of halfschaduwrijke, afgebakende, ruime plaatsen die zich uitstrekken over 4 hectare, 8 verhuur van stacaravans en canvas bungalows of chalets (van 3 tot 7 personen). Het terrein is voorzien van vijf (5) toiletgebouwen met babybadkamer en wasmachines. Vanaf mei is er ook een verwarmd zwembad. Les Fauvettes biedt ook nieuwe modellen stacaravans met tv (TNT), een barbecue en een broodrooster. Er zijn ook nieuwe 'ready to camp'-tenten. U vindt er ook een bar / restaurant met afhaalmaaltijden, een zwembadbar en in het hoogseizoen elke ochtend broodbezorging. Wifi is gratis rondom het zwembad, de snackbar en de receptie. Het waterpark bestaat uit een groot verwarmd zwembad van mei tot half september, een whirlpool, een kinderbad en een waterglijbaan van 50 meter. Toegang tot de rivier is ook mogelijk omdat het slechts 500 meter van de camping ligt. Op de camping zijn veel activiteiten en sportactiviteiten. Jong en oud kunnen zich vermaken met tafeltennis, voetbal, waterpolo of jeu de boules op het terrein en in de daarvoor bestemde ruimtes. Er is ook de mogelijkheid om te wandelen, paardrijden, vissen, kanoën, tennissen en kanoën.

Camping les Plans

De Camping des Plans biedt maximaal comfort en luxe die gewenst zijn voor een vakantie met vrienden of familie, u vindt het op https://www.camping-les-plans.fr/nl/. De kwaliteit van de infrastructuur, het warme onthaal en de professionaliteit van het animatieteam hebben van deze camping een 4-sterrenhotel gemaakt. Dit is een camping in Ales die een grote massa vakantiegangers trekt. Midden in een natuurpark van tien hectare is camping Les Plans een van de beste en meest erkende campings in de Cevennen. Het is een bestemming bij uitstek voor vakanties in de Gard. Het is een ideale plek voor volwassenen en kinderen en een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers. Het biedt bungalows of cottages en verhuur van stacaravans. Het heeft een watergebied met een strand aan de rivier. Het heeft ook een spa en 100 m2 aan verwarmde zwembaden gedurende het hele seizoen. Het biedt ook activiteiten voor kinderen (babyclub en kinderclub), activiteiten voor tieners en volwassenen (tienerclub en familie-entertainment) en feesten.

Camping la Croix Clémentine

Gelegen nabij Anduze, is de camping Cevennen la Croix Clémentine perfect representatief voor de regio. Het geeft je de mogelijkheid om de Gard anders te ontdekken. Het biedt 60 accommodaties, waaronder zeer comfortabele chalets midden in de natuur. Ze zijn goed uitgerust om aan al uw wensen te voldoen. Deze chalets zijn volledig in lijn met de 4 sterren. Ze zijn geschikt voor maximaal 5 personen. De chalets worden echter in 6 verschillende categorieën gepresenteerd. Hun oppervlakte varieert tussen 16 en 35 m², ideaal voor een verblijf met het gezin. Voorstellen zijn beschikbaar voor alle beurzen. Het ligt dicht genoeg bij Alès en heeft een groen terrein. Een 4-sterrencamping met minimaal 3 verwarmde zwembaden, drie aparte zwembaden waaronder een peuterbad voor de kleintjes. Binnen en buiten de camping zijn verschillende activiteiten mogelijk. Binnen zijn er verschillende sportvelden, jeu de boules, minigolf, tafelvoetbal, enz ... en buiten paardrijden, karten en racen, golf en boomklimmen.